Модрички Светосавци у посјети светињама Београда

Категорија: Новости
Датум објављивања

У суботу 27.маја 2016. године, благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Г. Хризостома, чланови Светосавске омладинске заједнице Модрича, посјетили су град Београд и његове светиње.

Уз подршку општине Модрича и Хуманитарне организације „Срцем за Модричу“ из Швајцарске, педесет и троје Светосаваца у пратњи координатора СОЗ-а јереја Горана Пањкова, посјетили су манастир Раковицу, храм Светог Саве на Врачару, Српску Патријаршију, Саборну цркву, Калемегдан и прошетали улицама града.
Након посебних утисака из манастира Раковице, и мирне атмосфере коју је изабрао Блаженопочивши Патријарх Српски Павле да ту буде сахрањен, Светосавце је понајвише обрадовала посјета крипти храма Светог Саве на Врачару, посвећена Светом Кнезу  Лазару. Сви су остали без даха, када су попаљена сва свјетла и центарли полијелеј. На путу кући, сви су препричавали шта су доживили и заиста препоручујемо свима да исту посјете.
И овим путем захвални смо нашим студентима Богословског факултета у Београду, Стефану Марићу и Александру Цвијановићу, који су нам то омогућили.
јереј Горан Пањков 


Thursday the 17th. Affiliate Marketing.