СЛАВА ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ ПАРАСКЕВЕ У ГАРЕВЦУ-НОВО НАСЕЉЕ

Категорија: Новости
Датум објављивања

Дана, 26/13. октобра 2016. године у Храму Свете Петке Параскеве у Гаревцу-Ново Насеље код Модриче, служено је велико вечерње богослужење у част преподобне мати Параскеве – Свете Петке.
Вечерњим богослужењем началствовао је протонамјесник Бојан Лазић из Црквине, а њему је саслуживао протонамјесник Недељко Горановић свештеник гаревачки. На крају вечерњег богослужења, после поучних и дивних ријечи оца Бојана, народ је прилазио на благослов да их отац Бојан помаже освећеним уљем и да приме парче хљеба од освећених приноса.
Дана, 27/14. октобра 2016. године, када наша Православна црква прославља успомену на преподобну мати Параскеву – Свету Петку, протонамјесник Недељко Горановић је служио Свету Литургију у Храму Свете Петке Параскеве, а протонамјесник Никола Горановић је саслуживао. Црква је била мала да прими све вјернике.
Након Свете Литургије услиједило је даривање часног крста, барјака и светих икона, опход око храма, и ломљење славског колача. Кум славе била је породица Зорана Маринковића, који је већ раније кумовао наше светом храму. Кумови данашње славе припремили су богато послужење за све вјернике испред храма Свете Петке. Кум за идућу годину биће Димитрије Видаковић из Брода.
Света Петко моли Бога за све Православне хришћане да нас Господ обожи, сложи и умножи !!!
Старјешина храма
протонамјесник Никола Горановић

 

 

Thursday the 17th. Affiliate Marketing.