Свечано Пасхално вечерње богослужење и четврта туцијада у Модричи

Категорија: Новости
Датум објављивања

Најрадоснији и највећи празник Васкрс, и ове године у Модричи прослављен свечано и достојанствено.
У све три модричка храма служене су Свете Литургије у 5 часова ујутро, гдје је велики број вјерника приступио Светој тајни причешћа, након чега је прочитана васкршња посланицa Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја и свих архијереја наше Свете Цркве.
Већ четврту годину заредом што постаје традиција, служено је и Свечано пасхално вечерње богослужење, након чега је одржана и четврта туцијада, такмичење за најјаче и најљепше обојено јаје. У конкуренцији од 120 такмичара, побједник туцијаде је Милица Драгановић из Модриче, док је прво мјесто у избору за најљепше обојено јаје заузела Александра Јеремић из Модриче.
Радосни смо и захвални нашим парохијанима, који су и ове године дошли у великом броју, да радост празника заједнички подјелимо и са нестрпљењем дочекамо побједника туцијаде.
Архијерејски замјеник и намјесник модричко-градачачки, протојереј-ставрофор Јово Лакић, началствово је на Пасхалном вечерњем уз саслужење свештенства модричко-градачачког. И ове године читано је Свето јеванђеље на више свјетских језика, што је и карактеристика овог богослужења.

јереј Горан Пањков

 

Thursday the 17th. Affiliate Marketing.